Hvilke fordele har lerpuds?

Fugtregulerende 

Lerpuds kan optage fugt og afgive den igen. I rum med lerpuds har man derfor et konstant indeklima og luftfugtighed, der ligger på ca. 50 %, som er det sundeste niveau for mennesker. Især i rum, der ofte udsættes for en høj luftfugtighed, så som badeværelser, kommer fordelene ved lerpuds til udtryk. I et badeværelse med lervægge og/eller lerloft dugger spejl og vinderer ikke, fordi leret optager fugten, lagrer den og afgiver den langsomt igen henover dagen. 

Neutralisering af lugt

Lerpuds binder lugt- og skadestoffer. Man her om den såkalde "frisk-luft-effekt", hvor luften forekommer lige så ren og frisk som efter et tordenvejr om sommeren. Denne egenskab bliver især tydelig ved madlavning. Sammenligenet med et køkken, der ikke er pudset op med ler, forsvinder madlavningslugte noget hurtigere og efter kort tid er luften "ren" igen. Tilbagemeldinger fra vores begejstrede kunder siger enddog, at ler kan binde det fedt der ellers akkumuleres ved madlavning. 

Lydisolerung

Pga. sin høje masse er ler meget velegnet til lydisolering. 

Varmelagring

Se „Hvordan fungerer lerpuds?

Økologi

Lerpuds er et økologisk, bæredygtigt af sundt byggemateriale.

Design af rummene

Lerpuds findes med forskellige strukturer og i mange forskellige farver. Det er derfor også meget velegnet til moderne byggeri, set ud fra et design-synspunkt.