Kan lerpuds anvendes på badeværelset?

På badeværelset er lerpuds særligt velegnet. Her viser ler sine gode egenskaber ift. regulering af luftfugtigheden og giver et konstant indeklima.

Erfaringerne viser, at på badeværelser, der er pudset op med ler, kan man (oftest helt) undgå duggede ruder og spejle. Det er naturligvis af stor betydning hvor meget ler, der er i rummet. Der har traditionelt være langt mellem vægge uden fliser i badeværelser. Her giver det mening at overveje lerpuds på loftet, som en nem løsning til at få nok ler ind i rummet. I moderne byggeri anvendes dog færre fliser på badeværelset og det giver flere muligheder.

Lers evne til at optage enormt meget fugt og afgive det langsomt igen, er svær at forestille sig, hvis man ikke har oplevet det selv.

Der er dog områder på badeværelset, hvor det ikke anbefales at anvende ler. Ler egner sig ikke i områder under direkte påvirkning af vand og bør dermed ikke anvendes bag håndvasken eller omkring bruser og/eller badekar. Det giver heller ikke mening at beklæde en lerpudset væg med fliser. For det første er det kompliceret at beklæde ler med fliser og for det andet frafalder lerets gode egenskaber i så fald.

Lerpuds regulerer luftfugtigheden